Açık, TÜMSİAD Fikir Atölyesi’nin Konuğu Oldu
TÜMSİAD Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen “Fikir Atölyesi” programının bu ayki konuğu TÜRKONFED Başkan Yardımcısı ve Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık oldu. Düzenlenen programda Elazığ ekonomisi, yatırımlar ve STK çalışmaları konularında değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Açık, “Bu yatırımı yapacaksam memleketime yapmalıyım diyerek Seza Çimento Fabrikasını Elazığ’da kurduk. Çok şükür, Allah bizi mahcup etmedi” dedi.
TÜRKONFED Başkan Yardımcısı ve ELİKAD Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Elazığ Şubesi tarafından her ay düzenlenen “Fikir Atölyesi” programının konuğu oldu. Programa TÜMSİAD Elazığ Şube Başkanı Mahir Sönmez, GENÇ TÜMSİAD Başkanı Bünyamin Toğmuş, TÜMSİAD üyeleri ve işadamları katıldı.
SÖNMEZ: YASEMİN AÇIK DEMEK İLDE BACI, KARDEŞ, YATIRIMCI DEMEK
Programın açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD Başkanı Sönmez, “Yasemin Açık demek ilde anne demek, ilde kardeş demek, ilde bacı demek, ilde yatırımcı demek, ilin önünü açan kılavuz bir insan demektir. Çünkü biz öyle görüyoruz. İnşallah yaptıklarınız bundan sonra yapacaklarınızın da teminatıdır diyebiliyoruz. Çünkü STK’lardaki aktif görevinizle, yani biz sizleri özellikle sigara mücadelenizden biliyoruz. Ayrıca ilimizdeki bayanların özellikle yatırımcı bayanların kendisini biraz daha var olma mücadelesini vermek adına ELİKAD’ı ne şekilde kurmuş olduğunuzu bizler biliyoruz. Özellikle Cumhuriyet tarihi boyunca Elazığ’a yapılan en büyük yatırımı olan fabrikayı, buraya değil de batıya yap diyenlere inat Baskil’e ne şekilde yaptığınızı bilen bir insanım. İline bu kadar emeği olan, ilde kazandıklarını iline tekrar harcayan bir insan olarak biz Yasemin Açık’ı böyle biliyoruz. Bunun haricine eğitim adına yapmış olduklarınız hizmetlerle biliyoruz, profesörlük unvanınızla beraber ne kadar samimi bir insan olduğunuzu, riyadan uzak, kibirden uzak bir insan olduğunuzu bizler biliyoruz” dedi.
SÖNMEZ: İYİ VARSINIZ, İYİKİ ELAZIĞLISINIZ
Prof. Dr. Yasemin Açık’ın Elazığ’a kazandırdığı hizmetleri aktaran ve şehrin ekonomisine ve istihdamına büyük destek olduğunu söyleyen Mahir Sönmez, “Öyle insanlar vardır ki makam ve mevki geldikçe o makam ve mevkiyi taşıyamazlar. Makam ve mevkiinin altında ezilirler. Ama siz de tam tersine makam ve mevkiinin sizleri ne kadar mütevazileştirdiğini gördük. Çünkü bununla beraber tevazuunuzu bizler biliyoruz. Bu anlamda ben sizlere teşekkür ediyorum. Özellikle ben yine söylüyorum. Elazığ’da Cumhuriyet tarihinde ilimize yapılmış en büyük yatırım olan çimento fabrikasını kurdunuz. Bu yatırım belki 3 bin belki 5 bin insana dolaylı yoldan katkısı olan bir yatırım. Bunun yanında turizmde varsınız, bunun yanında sporda varsınız, medya da varsınız, inşaatta varsınız. Yani birçok alanda varsınız. İyi ki varsınız diyeyim, iyi ki Elazığlısınız, iyi ki ablamızsınız, kardeşimizsiniz, hocamızsınız” ifadelerini kullandı.
PROF. DR. AÇIK: YEREL AKTÖRLERİ DESTEKLEMEMİZ GEREKİYOR
Programa kendilerini davet ettiklerini için TÜMSİAD Elazığ Şubesi Başkanı Mahir Sönmez ve dernek üyelerine teşekkür eden TÜRKONFED Başkan Yardımcısı ve Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, “Hem bölgeler arası gelişmişlik farkının azaltılması hem de yerel kalkınmanın sağlanabilmesi için yerel aktörlere çok önem vermek gerekiyor. Bu yörede çalışan, emek veren iş insanlarının mutlaka desteklenmesi gerekiyor. Mutlaka onların önünü açacak birtakım organizasyonların, teşviklerin olması gerekmektedir. Yakın dönemde Elazığ, cazibe merkezi 23 şehir kapsamına alındı. Ardından da Elazığ 6. Bölge teşviklerinden yararlanacak duruma geldi. Bunlar şehrimiz için çok önemli gelişmeler. Bu durumu fırsata çevirip şehrimizde yatırım yapmalıyız. Belki de bir araya gelerek, güç birliği oluşturarak birlikte emek vermeliyiz. Birimizin tek başına yapacağı çok şey olmayabilir ama bir araya geldiğimizde, örgütlendiğimizde eminim çok güzel işler yapacak durumdayız.” dedi.
PROF. DR. AÇIK: SEZA ÇİMENTO’DA EN SON TEKNOLOJİ KULLANILDI
SEZA Çimento Fabrikasıyla ilgili bilgiler de veren Prof. Dr. Yasemin Açık, “Fabrikanın kuruluş aşamasında tüm sistem Avrupa menşeli kullanıldı. Aslında bu fabrikayı daha düşük bir fiyata, belki de şimdi yaptığım yatırımın yarı fiyatına, yapabilirdik. Ama, benim halk sağlıkçı olmam nedeniyle, çevreye duyarlı olmam nedeniyle, biz dünyada en son teknoloji ne ise onu getirelim düşüncesi ile yola çıktık ve bu yatırımı yaptık. Bir örnek de vermek isterim; toz emisyon değerinin yasal sınırı, ülkemiz için 50 miligram/Nm3; Avrupa Birliği ülkeleri için 30 miligram/ Nm3’tür. Bizim fabrikada ise 1 miligram/Nm3 dahi toz çıkmaz. Çünkü ara üniteler de dâhil tüm ünitelerde torba filtre sistemi var. Adeta elektrik süpürgesi gibi çıkan tozu geri hammadde olarak kullanan bir sistemimiz var. Enerji verimliliğimiz çok yüksek. Diğer çimento fabrikalarının harcadığı enerjiden çok daha az hem elektrik enerjisi hem de kalori harcıyoruz. Taşeronlar ile birlikte 500 kişi çalışıyor fabrikada. Ama tedarikçileri; kamyoncusu, alışveriş yapılan yerleri ve bütün bunların ailelerini de düşünürsek fabrikamız en az 10 bin kişiye katkı sağlamaktadır.” şeklinde konuştu.
PROF. DR. AÇIK: HER ŞEYİ KENDİ İMKÂNLARIMIZLA YAPTIK
SEZA Çimento Fabrikasının yapıldığı yerde, o dönemde, yolun dahi olmadığını belirten Prof. Dr. Açık, “Fabrikayı kurduğumuz yörede ilk arazi seçimi yaptıktan sonra gittiğimizde bayağı bir süre yürüyerek, dağa tırmanarak gidip fabrikanın yerini gördük. Orada 3 milyon metre küpe yakın hafriyat yaptık. Dağı deldik adeta ve fabrikayı dağın üzerine yerleştirdik. Elektrik yoktu, Keban şalt sahasından oraya 45 kilometreden elektrik getirildi. Şuan kendimize ait 2 adet şalt sahamız var ve orada elektriği kendi şalt sahalarımızdan alıyoruz. Yine alt yapı, su, elektik yoktu, yol yoktu hepsini biz yaptık. Mesela orada şu an bin kişilik arıtması olan bir alt yapımız, kanalizasyon sistemimiz var. Bir patika yol vardı o yolun genişletilmesi için kamulaştırma bedellerini ödeyerek bu yolu genişlettik. Kendi imkânlarımızla beton asfalt yol yaptık. Yine kendi imkânlarımızla köprü yaptık.” diye konuştu.
PROF. DR. AÇIK: BİR FABRİKA KURACAKSAM ELAZIĞ’DA KURMALIYIM DEDİM
Çimento fabrikasını başka bir şehirde daha güzel imkânlarla yapabilecekken kendi memleketine yapmak istediğini vurgulayan Prof. Dr. Yasemin Açık, “Bu yatırımı biz Elazığ’a yapmayı planlarken, aslında başka illerden, liman içerisinde, bunu yapmam için çok teklif geldi. Hatta o dönemde eşim Adapazarı Karasu Liman bağlantılı demir yolunu yapıyordu. Fabrikayı gel burada kur denildi. Ben dedim ki ben bir fabrika kuracaksam kendi ilime kurmalıyım. Yoksa benim amacım sadece para kazanmak değil ki. Tabi ki yaptığınız yatırımda para kazanacaksınız ama içinde sosyal sorumlulukta olacak. Bu fabrikayı Elazığ’a yapacağım dedim ve bu yatırımı Elazığ’a yaptım. Çok şükür, Allah bizi mahcup etmedi. Bu yatırımı, Ankara’da, İstanbul’da ya da bir liman içerisinde yapsaydım aynı şekilde harcama ve masraf yapacaktım. Çünkü çimento sektörü, bölgesel teşvik almayan bir sektördür. Hiçbir bölgesel teşvikten yararlanmadım. Çok memnunum; iyi ki ben bu yatırımı Elazığ’a yaptım. İnşallah bundan sonraki süreçte daha da genişleyeceğiz, başka yatırım düşüncelerimiz de var.” dedi.
PROF. DR. AÇIK: BAKANLARIMIZ İLE ÇOK CİDDİ GÖRÜŞMELERİMİZ OLUYOR
TÜRKONFED’in yapmış olduğu çalışmalara da değinen ve kadınların iş dünyasındaki yeri hakkında yaptıkları girişimleri anlatan Prof. Dr. Yasemin Açık, “TÜRKONFED olarak ve bir kadın yatırımcı olarak özellikle kadınların iş dünyasındaki statülerinin iyileşmesi, kadınların kendi aralarında güç birliği yaparak hem iş dünyasında hem de çalışma yaşamında daha fazla yer alabilmeleri için çok emek harcıyoruz. Bu anlamda da hem Aile Bakanımızla, hem Kalkınma Bakanımızla çok ciddi görüşmelerimiz oluyor. Özellikle iki adet uluslararası kadın zirvesi yaptık. Dünyadan kadına girişimciler, sivil toplum örgütü liderleri, siyasetçiler katıldı. Bizim bu zirvelerimize hem Aile Bakanımız, hem de Kalkınma Bakanımız da katıldılar. Onlara kadınların iş dünyasında daha fazla yer alabilmeleri için önerilerimiz oldu. Bu önerilerden iki tanesini özellikle belirtmek isterim. Biri, kreş fonu yani çalışan kadınların devlete ödediği vergi diliminden kesilecek olan bir para ile kadının çocuğunun kreşinin parası karşılanmasıydı. Böyle bir fon oluşturulsun diye bir önerimiz oldu. Aynen AGİ (Asgari Geçim İndirimi) gibi çalışan kişinin, çalışmayan eşine ve çocuğuna bir katkı sağlanıyorsa burada da kadına bir kreş desteği verilsin diye öneride bulunduk. Bir diğer önerimiz ise bakım sigortasıydı. Bildiğiniz gibi ülkemizde evlerde yaşlı, engelli bakımı yapan 485 bin kişi var. Bunların sigortası yok ve bu konuda da bir eğitim almış da değiller. Eğitim alıp evde bakım hizmetleri konusunda sertifika almış kadınlara sigorta da yaparak bu bakımı üstlenmeleri sağlanabilir diye bir önerimiz olmuştu.Bu şekilde kadın istihdamının önemli düzeyde artacağını ön görüyoruz. Ayrıca; 11. Kalkınma Planının Kadın İhtisas Komisyonu’na bizi Kalkına Bakanlığı görüş bildirmek üzere davet etti ve 11. Kalkınma Planına da kadınlara ilişkin çok önemli politika önerilerinin girmesine sağladık” ifadelerini kullandı.
PROF. DR. AÇIK: ELAZIĞ TURİZMDE ÇOK ÖNEMLİ POTANSİYELE SAHİP
Elazığ’da turizm faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik bir soru üzerine Prof. Dr. Yasemin Açık, “Elazığ hem inanç turizmi, hem sağlık turizmi, hem de gezip görme ile ilgili turizmde çok önemli potansiyele sahiptir. Mutlaka turizm şirketlerinin gezi ağına Elazığ’a katmak için emek harcamamız gerekiyor.” dedi.
TÜRKONFED Başkan Yardımcısı ve ELİKAD Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Elazığ Şubesi tarafından her ay düzenlenen “Fikir Atölyesi” programının konuğu oldu. Programa TÜMSİAD Elazığ Şube Başkanı Mahir Sönmez, GENÇ TÜMSİAD Başkanı Bünyamin Toğmuş, TÜMSİAD üyeleri ve işadamları katıldı.
SÖNMEZ: YASEMİN AÇIK DEMEK İLDE BACI, KARDEŞ, YATIRIMCI DEMEK
Programın açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD Başkanı Sönmez, “Yasemin Açık demek ilde anne demek, ilde kardeş demek, ilde bacı demek, ilde yatırımcı demek, ilin önünü açan kılavuz bir insan demektir. Çünkü biz öyle görüyoruz. İnşallah yaptıklarınız bundan sonra yapacaklarınızın da teminatıdır diyebiliyoruz. Çünkü STK’lardaki aktif görevinizle, yani biz sizleri özellikle sigara mücadelenizden biliyoruz. Ayrıca ilimizdeki bayanların özellikle yatırımcı bayanların kendisini biraz daha var olma mücadelesini vermek adına ELİKAD’ı ne şekilde kurmuş olduğunuzu bizler biliyoruz. Özellikle Cumhuriyet tarihi boyunca Elazığ’a yapılan en büyük yatırımı olan fabrikayı, buraya değil de batıya yap diyenlere inat Baskil’e ne şekilde yaptığınızı bilen bir insanım. İline bu kadar emeği olan, ilde kazandıklarını iline tekrar harcayan bir insan olarak biz Yasemin Açık’ı böyle biliyoruz. Bunun haricine eğitim adına yapmış olduklarınız hizmetlerle biliyoruz, profesörlük unvanınızla beraber ne kadar samimi bir insan olduğunuzu, riyadan uzak, kibirden uzak bir insan olduğunuzu bizler biliyoruz” dedi.
SÖNMEZ: İYİ VARSINIZ, İYİKİ ELAZIĞLISINIZ
Prof. Dr. Yasemin Açık’ın Elazığ’a kazandırdığı hizmetleri aktaran ve şehrin ekonomisine ve istihdamına büyük destek olduğunu söyleyen Mahir Sönmez, “Öyle insanlar vardır ki makam ve mevki geldikçe o makam ve mevkiyi taşıyamazlar. Makam ve mevkiinin altında ezilirler. Ama siz de tam tersine makam ve mevkiinin sizleri ne kadar mütevazileştirdiğini gördük. Çünkü bununla beraber tevazuunuzu bizler biliyoruz. Bu anlamda ben sizlere teşekkür ediyorum. Özellikle ben yine söylüyorum. Elazığ’da Cumhuriyet tarihinde ilimize yapılmış en büyük yatırım olan çimento fabrikasını kurdunuz. Bu yatırım belki 3 bin belki 5 bin insana dolaylı yoldan katkısı olan bir yatırım. Bunun yanında turizmde varsınız, bunun yanında sporda varsınız, medya da varsınız, inşaatta varsınız. Yani birçok alanda varsınız. İyi ki varsınız diyeyim, iyi ki Elazığlısınız, iyi ki ablamızsınız, kardeşimizsiniz, hocamızsınız” ifadelerini kullandı.
PROF. DR. AÇIK: YEREL AKTÖRLERİ DESTEKLEMEMİZ GEREKİYOR
Programa kendilerini davet ettiklerini için TÜMSİAD Elazığ Şubesi Başkanı Mahir Sönmez ve dernek üyelerine teşekkür eden TÜRKONFED Başkan Yardımcısı ve Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, “Hem bölgeler arası gelişmişlik farkının azaltılması hem de yerel kalkınmanın sağlanabilmesi için yerel aktörlere çok önem vermek gerekiyor. Bu yörede çalışan, emek veren iş insanlarının mutlaka desteklenmesi gerekiyor. Mutlaka onların önünü açacak birtakım organizasyonların, teşviklerin olması gerekmektedir. Yakın dönemde Elazığ, cazibe merkezi 23 şehir kapsamına alındı. Ardından da Elazığ 6. Bölge teşviklerinden yararlanacak duruma geldi. Bunlar şehrimiz için çok önemli gelişmeler. Bu durumu fırsata çevirip şehrimizde yatırım yapmalıyız. Belki de bir araya gelerek, güç birliği oluşturarak birlikte emek vermeliyiz. Birimizin tek başına yapacağı çok şey olmayabilir ama bir araya geldiğimizde, örgütlendiğimizde eminim çok güzel işler yapacak durumdayız.” dedi.
PROF. DR. AÇIK: SEZA ÇİMENTO’DA EN SON TEKNOLOJİ KULLANILDI
SEZA Çimento Fabrikasıyla ilgili bilgiler de veren Prof. Dr. Yasemin Açık, “Fabrikanın kuruluş aşamasında tüm sistem Avrupa menşeli kullanıldı. Aslında bu fabrikayı daha düşük bir fiyata, belki de şimdi yaptığım yatırımın yarı fiyatına, yapabilirdik. Ama, benim halk sağlıkçı olmam nedeniyle, çevreye duyarlı olmam nedeniyle, biz dünyada en son teknoloji ne ise onu getirelim düşüncesi ile yola çıktık ve bu yatırımı yaptık. Bir örnek de vermek isterim; toz emisyon değerinin yasal sınırı, ülkemiz için 50 miligram/Nm3; Avrupa Birliği ülkeleri için 30 miligram/ Nm3’tür. Bizim fabrikada ise 1 miligram/Nm3 dahi toz çıkmaz. Çünkü ara üniteler de dâhil tüm ünitelerde torba filtre sistemi var. Adeta elektrik süpürgesi gibi çıkan tozu geri hammadde olarak kullanan bir sistemimiz var. Enerji verimliliğimiz çok yüksek. Diğer çimento fabrikalarının harcadığı enerjiden çok daha az hem elektrik enerjisi hem de kalori harcıyoruz. Taşeronlar ile birlikte 500 kişi çalışıyor fabrikada. Ama tedarikçileri; kamyoncusu, alışveriş yapılan yerleri ve bütün bunların ailelerini de düşünürsek fabrikamız en az 10 bin kişiye katkı sağlamaktadır.” şeklinde konuştu.
PROF. DR. AÇIK: HER ŞEYİ KENDİ İMKÂNLARIMIZLA YAPTIK
SEZA Çimento Fabrikasının yapıldığı yerde, o dönemde, yolun dahi olmadığını belirten Prof. Dr. Açık, “Fabrikayı kurduğumuz yörede ilk arazi seçimi yaptıktan sonra gittiğimizde bayağı bir süre yürüyerek, dağa tırmanarak gidip fabrikanın yerini gördük. Orada 3 milyon metre küpe yakın hafriyat yaptık. Dağı deldik adeta ve fabrikayı dağın üzerine yerleştirdik. Elektrik yoktu, Keban şalt sahasından oraya 45 kilometreden elektrik getirildi. Şuan kendimize ait 2 adet şalt sahamız var ve orada elektriği kendi şalt sahalarımızdan alıyoruz. Yine alt yapı, su, elektik yoktu, yol yoktu hepsini biz yaptık. Mesela orada şu an bin kişilik arıtması olan bir alt yapımız, kanalizasyon sistemimiz var. Bir patika yol vardı o yolun genişletilmesi için kamulaştırma bedellerini ödeyerek bu yolu genişlettik. Kendi imkânlarımızla beton asfalt yol yaptık. Yine kendi imkânlarımızla köprü yaptık.” diye konuştu.
PROF. DR. AÇIK: BİR FABRİKA KURACAKSAM ELAZIĞ’DA KURMALIYIM DEDİM
Çimento fabrikasını başka bir şehirde daha güzel imkânlarla yapabilecekken kendi memleketine yapmak istediğini vurgulayan Prof. Dr. Yasemin Açık, “Bu yatırımı biz Elazığ’a yapmayı planlarken, aslında başka illerden, liman içerisinde, bunu yapmam için çok teklif geldi. Hatta o dönemde eşim Adapazarı Karasu Liman bağlantılı demir yolunu yapıyordu. Fabrikayı gel burada kur denildi. Ben dedim ki ben bir fabrika kuracaksam kendi ilime kurmalıyım. Yoksa benim amacım sadece para kazanmak değil ki. Tabi ki yaptığınız yatırımda para kazanacaksınız ama içinde sosyal sorumlulukta olacak. Bu fabrikayı Elazığ’a yapacağım dedim ve bu yatırımı Elazığ’a yaptım. Çok şükür, Allah bizi mahcup etmedi. Bu yatırımı, Ankara’da, İstanbul’da ya da bir liman içerisinde yapsaydım aynı şekilde harcama ve masraf yapacaktım. Çünkü çimento sektörü, bölgesel teşvik almayan bir sektördür. Hiçbir bölgesel teşvikten yararlanmadım. Çok memnunum; iyi ki ben bu yatırımı Elazığ’a yaptım. İnşallah bundan sonraki süreçte daha da genişleyeceğiz, başka yatırım düşüncelerimiz de var.” dedi.
PROF. DR. AÇIK: BAKANLARIMIZ İLE ÇOK CİDDİ GÖRÜŞMELERİMİZ OLUYOR
TÜRKONFED’in yapmış olduğu çalışmalara da değinen ve kadınların iş dünyasındaki yeri hakkında yaptıkları girişimleri anlatan Prof. Dr. Yasemin Açık, “TÜRKONFED olarak ve bir kadın yatırımcı olarak özellikle kadınların iş dünyasındaki statülerinin iyileşmesi, kadınların kendi aralarında güç birliği yaparak hem iş dünyasında hem de çalışma yaşamında daha fazla yer alabilmeleri için çok emek harcıyoruz. Bu anlamda da hem Aile Bakanımızla, hem Kalkınma Bakanımızla çok ciddi görüşmelerimiz oluyor. Özellikle iki adet uluslararası kadın zirvesi yaptık. Dünyadan kadına girişimciler, sivil toplum örgütü liderleri, siyasetçiler katıldı. Bizim bu zirvelerimize hem Aile Bakanımız, hem de Kalkınma Bakanımız da katıldılar. Onlara kadınların iş dünyasında daha fazla yer alabilmeleri için önerilerimiz oldu. Bu önerilerden iki tanesini özellikle belirtmek isterim. Biri, kreş fonu yani çalışan kadınların devlete ödediği vergi diliminden kesilecek olan bir para ile kadının çocuğunun kreşinin parası karşılanmasıydı. Böyle bir fon oluşturulsun diye bir önerimiz oldu. Aynen AGİ (Asgari Geçim İndirimi) gibi çalışan kişinin, çalışmayan eşine ve çocuğuna bir katkı sağlanıyorsa burada da kadına bir kreş desteği verilsin diye öneride bulunduk. Bir diğer önerimiz ise bakım sigortasıydı. Bildiğiniz gibi ülkemizde evlerde yaşlı, engelli bakımı yapan 485 bin kişi var. Bunların sigortası yok ve bu konuda da bir eğitim almış da değiller. Eğitim alıp evde bakım hizmetleri konusunda sertifika almış kadınlara sigorta da yaparak bu bakımı üstlenmeleri sağlanabilir diye bir önerimiz olmuştu.Bu şekilde kadın istihdamının önemli düzeyde artacağını ön görüyoruz. Ayrıca; 11. Kalkınma Planının Kadın İhtisas Komisyonu’na bizi Kalkına Bakanlığı görüş bildirmek üzere davet etti ve 11. Kalkınma Planına da kadınlara ilişkin çok önemli politika önerilerinin girmesine sağladık” ifadelerini kullandı.
PROF. DR. AÇIK: ELAZIĞ TURİZMDE ÇOK ÖNEMLİ POTANSİYELE SAHİP
Elazığ’da turizm faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik bir soru üzerine Prof. Dr. Yasemin Açık, “Elazığ hem inanç turizmi, hem sağlık turizmi, hem de gezip görme ile ilgili turizmde çok önemli potansiyele sahiptir. Mutlaka turizm şirketlerinin gezi ağına Elazığ’a katmak için emek harcamamız gerekiyor.” dedi.